Ervaringsverhalen

We verhuren niet meer. Hier kun je ervaringen van klanten lezen die bij ons huurden


Eric-Jan en Marja (juni 2018)

Voor de 2e keer hebben we bij Imagine Campers de Karmann Colorado 660 gehuurd. Vorig jaar hebben we voor het eerst ervaren hoe het is om met een camper op vakantie te gaan. Dat we de camper huurden bij Imagine Campers gaf ons direct al een vertrouwd gevoel. Imagine is kleinschalig, de service is goed, de eigenaar Hüseyin is betrokken en enthousiast en hij wil graag dat zijn huurders een fijne vakantie hebben en dat merk je.

Vorig jaar ging de reis naar Zweden en wij waren zo enthousiast dat we dit jaar wederom de Colarado hebben gehuurd, nu voor een reis door Noorwegen.

De camper is van alle gemakken voorzien, hij rijdt comfortabel en er zit genoeg power in om zonder problemen de haarspeldbochten van 10% te trotseren. De Colorado beschikt over een prima vast 2 persoonsbed en het kookgedeelte is praktisch ingericht en van alle gemakken voorzien.

De doucheruimte is zeer handig als je eens op een plek staat zonder voorzieningen en we hadden voldoende bergruimte doordat we maar met 2 personen waren. Echt een fijne, degelijke camper.

Kortom een zorgeloze vakantie gehad, waardoor we van begin tot eind hebben kunnen genieten van het prachtige Noorwegen.

We zijn nu al aan het bedenken waar we nu naar toe willen met de camper, wij zijn fan.

Ria en Nico

juni 2018

Na wat googlen voor een vakantie per camper kwamen tot onze verrassing uit vlakbij onze woonplaats bij Imagine Campers.
Een eerste afspraak en bezoek resulteerde meteen in een reservering; zeer aardige ontvangst en hoge kwaliteit van campers. Onze keus viel op de Colorado 655 TI vanwege ruimte en het prima verzorgde – haast nieuw lijkende – interieur. De camper was uitstekend qua gebruik en rijden en heeft ons geen moment in de steek gelaten tijdens onze vakantie in Frankrijk, Spanje en Portugal.
Hoewel we eerder zijn teruggekomen vanwege veel kou en regen is onze ervaring met de camper en niet in de laatste plaats met Hüseyin, een prachtige ervaring geweest. We hopen dan ook graag nog een keer gebruik te maken van zijn diensten, dan wellicht met wat mooier weer….

Paula, Majo en Ans

6-26 augustus 2016

Ook dit jaar, na de prettige ervaringen van vorig jaar, de camper bij meneer Deniz gehuurd. Een Karmann Colorado met 2 vaste bedden voor 3 volwassen, wat zeer luxe is!
‘s Morgens de camper gehaald, thuis ingepakt en vertrokken over de grens naar Belgiё. Om te stoppen in Aarschot op de gemeentelijke camperplaats; “the place to be”, want het eetfestijn “Happen” vindt plaats in het mooie stadspark. Diverse foodtrucks en lekkere belgische biertjes………….Onze vakantie is begonnen!
Door de Franse Ardennen, Mouzon, langs de gele graanvelden in de Elzas naar een plekje aan de Moezel: Pont a Mousson. Een historische stad, waarvan de abdijen, kastelen en de omgeving het bekijken en bewandelen de moeite waard zijn. Het zonnetje blijft maar schijnen!
De groene dennenbossen van de Vogezen brengen ons bij een van de vele heldere meren, Gerardmer. Ook een skiplek. Voor ons bezoek aan Colmar, ofwel Klein Venetiё, kruisen we via de Col de La Schucht de Vogezenkam met prachtige vergezichten.
De Rijn oversteken om in de Schluchsee van het Zwarte Woud een verfrissende duik te nemen. Met een prachtige fietsroute rond het meer de spieren weer eens gestrekt! En de volgende dag de hoogste waterval van Duitsland beklommen in Triberg, om met de gratis stadsbus naar de camper terug te keren, die in Schonach stond. Niet alleen hemdjes en korte broekenweer, maar ook de barbeque kan gebruikt op de mooie terrassencamping van Niederbron les Bains. De laatste stop in Duitsland, voordat we ook nog een paar dagen ons eigen land willen verkennen, wordt aan de Saar, met uitzicht op het kasteel van Saarburg!
Wat te denken van de Gelderse Achterhoek! Bij een boer in Beltrum naast de wei met roodbont vee, een rustige plek gevonden om goed sterren te kunnen kijken. Of het nieuwe, luxe uitgeruste onderkomen langs de Schipbeek in Diepenheim, met zijn 6 kastelen. Wonderschoon in eigen land! Een heerlijke reis was het………….!

Met dank aan Imagine Campers, Huseyin en Agnes.

Ilona en Ans

(05 september- 25 september 2015)

zijn afgelopen september 3 weken met de MB Viano Marco Polo op pad geweest en een fantastische vakantie beleefd !  05 september t/m 25 september 2015.
Via Duitsland, Oostenrijk, Slovenië; ook echt een aanrader, camping Bled aan het meer is een prachtige omgeving, naar Kroatië!
Via het binnenland, waarbij een bezoek aan de meren en watervallen van Plitvice meer dan de moeite waard is, zijn we afgezakt naar Split en vanaf daar vele kustplaatsen en de eilanden Pag, Brac en Krk bezocht ! Kroatië is een geweldig mooi land en uitermate geschikt om met een camper te verkennen! We hebben met de Viano op prachtige plekken met geweldige uitzichten kunnen kamperen en de bus is ons uitstekend bevallen, rijdt heerlijk en genoeg ruimte voor alle bagage!
Zelfs op de laatste, helaas regenachtige dag in Oostenrijk, stonden we prachtig aan de Wolfgangersee, zie de laatste foto !
Na al een eerdere goede ervaring met Imagine Campers in 2011kunnen we ook nu weer zeggen dat het weer top was, alles was prima geregeld en bij een volgende campertrip zullen wij zeker weer bij jullie huren!
Hieronder wat foto’s, groeten en tot ziens !
Ilona en Ans

Robert en Loes

(21 aug 2015 – 18 sept 2015)

Nederland > Frankrijk > Noord Spanje > Noord Portugal > Noord Spanje > Frankrijk > Op naar huis

We hebben dit jaar een bewuste keuze gemaakt voor de Karmann Colorado 625 TI, we hadden al twee keer eerder een camper gehuurd. Alle twee de types wat minder goed bevallen, dit jaar met de Karmann Colorado, we kunnen niets anders zeggen dan dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Fietsen achterop en waar mogelijk hebben we ook hier gebruik van gemaakt, zeer handig laag fietsenrek op deze camper.

Vertrokken vanuit Nederland richting noord Spanje (Asturias) wat een prachtige streek, we waren die kant nog op geweest echt een aanrader. Een tijdje in deze omgeving rond gezworven met de camper, langs de kust, binnenland in en dan daar vandaan langzaam richting noord Portugal ook nog nooit geweest.
We hadden voor het eerst eens 4 weken om echt te genieten van een camper. We zijn een beetje zwervend door de hele streek noord Spanje / Portugal geweest, niet echt een vast doel gewoon genieten van de omgeving en de vrijheid met een camper. Richting Peneda-Gerês National Park, waar we heerlijk hebben kunnen wandelen vanuit de camping.
Zowel in Spanje als in Portugal hebben we heel veel leuke Spaanse en Portugese kleinere en wat grotere steden aangedaan. Natuurlijk ook genieten van het mooie weer want voor het grootste deel hebben we dat wel mee gehad, waar het uit kwam even een terrasje pakken of een rond tour of lopend door een dorp of stad.

Camping bij Gijon in Asturias
Ook naar Bom Jesus geweest in de buurt van Braga in Portugal, prachtig om dat te zien en daar toch wat tijd door te brengen. Op sommige locaties de camper op een parkeer terrein of plaats neergezet aan de rand van een dorp of stad en dan verder te voet op ontdekking uit.
Picos de Europe uitzicht vanaf de camping
Langzaam maar zeker weer richting het noorden, we zijn via Picos de Europa National Park gegaan, een locatie waar we zeker nog een keer naar toe willen en dan wat langer daar blijven. Frankrijk weer aangedaan en een omweg via Bergerac gemaakt richting het noorden naar huis. We hebben in de 4 weken omstreeks 5200 – 5300 km gereden op deze rondreis.

Langzaam maar zeker weer richting het noorden, we zijn via Picos de Europa National Park gegaan, een locatie waar we zeker nog een keer naar toe willen en dan wat langer daar blijven. Frankrijk weer aangedaan en een omweg via Bergerac gemaakt richting het noorden naar huis. We hebben in de 4 weken omstreeks 5200 – 5300 km gereden op deze rondreis.

De Karmann Colorado 625 TI heeft ons geen moment in de steek gelaten, en wat ons betreft is dit een geweldige en comfortabele camper, waar we met veel rij plezier een flinke tour hebben gemaakt. We zijn met z’n tweeën en deze camper is aan de ene kant compact en aan de andere kant heb je meer dan voldoende ruimte als je met meer personen bent. Alles was door Huseyin prima geregeld en in orde gemaakt, als we in de toekomst weer een camper gaan huren zal je ons zeker terugzien.
 
Robert en Loes 

CATHERINE EN BRUNO    16 mei – 26 juni

Graag willen we voor jullie website een korte terugblik schrijven op onze voorjaarsvakantie in 2015.
Na eerdere, hele plezierige ervaringen met het huren van een Mercedes camper bij Imagine Campers besloten we om dit keer weer een Mercedes-camper te huren. We konden zes weken op pad, we wilden de meest zuidelijke streken van Spanje en Portugal opzoeken en we wilden kamperen met een fijne ‘reiswagen’, liefst met enig comfort. Dat plan is prima gelukt en we hebben kunnen vast stellen dat de Marco Polo in alle opzichten voldeed.

Half mei zijn we gestart met een snelle tocht door een regenachtig Frankrijk en via San Sebastian, Burgos, Madrid en Toledo zijn we naar Cordoba gereden. Dat snelle reistempo verhinderde ons niet om onderweg  een aantal “high-lights” opnieuw  te bezoeken  (zoals de kathedralen van Burgos en Toledo en het Museo Reina Sofia in Madrid) maar de steden Cordoba en Sevilla waren nieuw voor ons en daar hebben we ons campertje dus wat langer geparkeerd. We waren vroeg in het seizoen en konden onderweg op de campings overal zonder probleem een plaats vinden.  Daar stond tegenover  dat in de maand mei op bijna alle campings de zwembaden nog niet in bedrijf waren.
Cordoba bleek een prachtige stad te zijn met een sfeervolle binnenstad en een schilderachtige oude Joodse wijk. We troffen het omdat er  de jaarlijkse Feria werd gevierd waarbij hele groepen Spaanse Schonen in prachtige jurken door de binnenstad paradeerden: een feest om te zien!
Sevilla, dat we daarna bezochten, doet qua stedelijk schoon en atmosfeer niet onder voor Cordoba maar de stad is wel een paar maten groter. We hadden dan ook niet de illusie om Sevilla in drie dagen rondwandelen “helemaal” te kunnen bekijken, maar het is een stad om vaker te bezoeken en dat willen we zeker doen.
Het was ons plan om naar het zuidelijkste puntje van Spanje te gaan en we hadden gehoord dat Cadiz een mooie stad is dus waarom dat niet combineren? Het bleek de moeite waard.  De rit naar Tarifa  – het echte zuidelijkste puntje van Spanje – voerde ons door een bergachtig landschap langs tal van witte dorpjes. Cadiz, misschien wel de oudste stad van Europa, hebben we als een sfeervolle en plezierige stad ervaren.

Portugal stond nu op ons  reisprogramma, met een verkenning van de Algarve, een streek van Portugal die we niet eerder bezochten. We kozen de snelweg en via Sevilla ging het in westelijke richting, naar Lagos inPortugal waar we een prettige camping aan de kust vonden. We hebben er heerlijk gewandeld en zijn na een paar stranddagen in noordelijke richting vertrokken, nu langs de westkust van Portugal door het gebied dat de Alentejo wordt genoemd. Nog een paar dagen zijn we aan de kust gebleven, op een camping bij Milfontes. Daarna reisden we door naar Evora, een oude stad met een bijzondere historische kern, die het hart vormt van de Alentejo. Het was een mooi uitgangspunt voor een aantal mooie tripjes in de omgeving.

We waren nu ruim drie weken op pad en begonnen voorzichtig aan onze terugkeer naar het noorden te denken. We kozen een route dwars door Spanje, langs steden die we nog niet eerder bezochten zoals Coimbra, Avila en Segovia. Toen we tenslotte in Burgos de camping van onze heenreis weer opzochten was de cirkel van onze rondreis door Spanje en Portugal gesloten.
We verlieten Spanje en met een blik op de weerkaart kozen we voor een camping aan de Atlantische kust in de omgeving van Arcachon. Het werd nog een heerlijke week op een camping bij Dunes de Pilat, waar we de vele indrukken van onze reis door Spanje en Portugal rustig konden laten bezinken, luierend en lezend aan het prachtige strand, waarbij de vele para-penters hun geluidloze rondjes draaiden boven onze hoofden. Met enige weemoed leverden we tenslotte in de laatste week van juni onze trouwe Marco Polo weer af in Utrecht, met dank voor alle bewezen diensten tijdens de ruim 6000 kilometers die we samen hadden doorgebracht.We hebben genoten van een heerlijke vakantie, waarbij we de Marco Polo hebben ervaren als een heerlijke reiswagen. Enerzijds wellicht met wat beperkte binnenruimte (zeker voor wat langere mensen) en minder comfort, anderzijds een heerlijke camper met een ruim zicht op de weg, perfect rij-gedrag, lekkere stoelen en weinig motor- en windgeruis. En dat gevoegd bij de plezierige en ruimhartige manier van zaken doen met Agnes en Huseyin brengt ons tot de conclusie: een aanrader !